Akke de Witte

Mijn naam is Akke de Witte. Als leerkracht basisonderwijs werd het mij steeds duidelijker dat ik zorgkinderen onvoldoende aandacht en extra ondersteuning binnen het reguliere basisonderwijs kon bieden. Daarom besloot ik de opleiding Logopedie en Foniatrie in Leiden en vervolgens in Groningen te gaan volgen.

In 1985 ben ik afgestudeerd en heb mij aansluitend op 3 verschillende locaties in Friesland gevestigd. Ook kreeg ik gelijktijdig een baan op de PABO de Him te Sneek en in het verpleeghuis de Flecke te Joure. Na 1993 heb ik mijn werkzaamheden beperkt tot de Opleiding tot leraar Basis onderwijs te Leeuwarden en de vrije vestiging te Sneek. Welke ik tot op heden met heel veel plezier vervul.akke de witte
 
Tijdens de opleiding, maar ook daarna ben ik jaren actief geweest als bestuurslid van de Vereniging voor logopedie en Foniatrie en onderhandelaar naar de ziektekosten- 
verzekeraar. Ik heb door de jaren heen vele cursussen gevolgd op allerlei verschillende gebieden van de logopedie en in september 2008 heb ik de 2 jarige Master opleiding tot Taalspecialist/ dyslexie afgerond.
 
De laatste jaren is er in de praktijk een toename van kinderen en volwassenen met leer-, gedrags-, mentale- en/of emotionele problemen. Om hierbij optimaal te kunnen ondersteunen en behandelen heb ik de opleiding tot Matrixcoach gevolgd en deze in mei 2013 met succes afgerond. Het individueel ondersteunen, hulp bieden waar nodig en het contact met verschillende mensen, ieder met zijn eigen verhaal, blijft mij boeien.
 
Het bijblijven in je vak is een “must” wil je kwaliteit bieden…
en dat hebben we hoog in ons vaandel staan.
 

Maaike Lanting- Doting


Mijn naam is Maaike Lanting en ik werk sinds februari 2007 met veel plezier in de praktijk voor logopedie Spraakmakend Sneek. In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Daarvoor deed ik de opleiding foto/ video aan de Friese Poort en daar is mijn interesse voor fotografie en vormgeving ontstaan. Gelukkig kan ik voldoende creativiteit kwijt in mijn huidige werkzaamheden als logopediste en dyslexiespecialiste.
Maaike Doting
 
Om de kwaliteit van behandelen hoog te houden, vind ik het van belang mijn kennis en vaardigheden up to date te houden door middel van bij- en nascholing. Hierdoor is het mogelijk een nog breder pakket van zorg aan te bieden. In 2008 en in 2018 heb ik mij gespecialiseerd in oro- myofunctionele therapie. In juli 2011 heb ik de master opleiding taalspecialist/ dyslexie afgerond. Later heb ik daar de basisopleiding tot kindercoach en in 2020 de opleiding sensorische informatieverwerking aan toegevoegd (zie specialisaties). Door ook ondersteuning te bieden op het gebied van coaching en zintuigelijke prikkelverwerking, zorg je ervoor dat kinderen beter in hun vel zitten. Goed in je vel zitten is de basis om goed tot leren te komen.
 
Binnen de behandeling vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de mogelijkheden en interesses van de kinderen. Dit betekent dat er zorg op maat wordt aangeboden. Wat ons vak zo mooi maakt is dat wij een steentje kunnen bijdragen aan de (communicatieve) redzaamheid van kinderen en volwassenen.
 
Geen persoon is hetzelfde en dat zorgt iedere keer weer voor een uitdaging. Een uitdaging die ik met enthousiasme aanga!