alisa1new
 
alisanew2
Alisa van der Meulen
 
Tijdens mijn opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Werker, welke ik in 2016 heb afgerond, heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen. Omdat het werken met en helpen van kinderen mij erg enthousiast maakte en mij veel voldoening gaf, heb ik de opleiding Logopedie gevolgd. In juli 2020 ben ik afgestudeerd als logopediste aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Sindsdien ben ik werkzaam (geweest) bij een aantal logopediepraktijken in Friesland, waaronder ‘Spraakmakend Sneek’, waar ik met veel plezier werk!

Ik vind het belangrijk om mijzelf verder te ontwikkelen en mijn logopedische kennis te verbreden en verdiepen door diverse cursussen te volgen. Zo hoop ik binnenkort gespecialiseerd te zijn in oro-myofunctionele therapie (afwijkende mondgewoonten).
 
Het begeleiden van kinderen, door te kijken naar hun talenten, mogelijkheden en behoeften én door aan te sluiten bij hun interesses en belevingswereld, geeft mij veel energie. Ik geniet ervan als mensen zich stapje voor stapje ontwikkelen, zodat ze zich (communicatief) kunnen redden in de maatschappij, maar ik vind het vooral heel belangrijk dat iemand met plezier naar de behandeling komt en met een lach op zijn gezicht de deur weer uitgaat!
   


 
   
maaike origineel1
 
maaike origineel2
Maaike Lanting - Doting

Mijn naam is Maaike Lanting en ik werk sinds februari 2007 met veel plezier in de praktijk voor logopedie Spraakmakend Sneek. In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Daarvoor deed ik de opleiding foto/ video aan de Friese Poort en daar is mijn interesse voor fotografie en vormgeving ontstaan. Gelukkig kan ik voldoende creativiteit kwijt in mijn huidige werkzaamheden als logopediste en dyslexiespecialiste.

Om de kwaliteit van behandelen hoog te houden, vind ik het van belang mijn kennis en vaardigheden up to date te houden door middel van bij- en nascholing. Hierdoor is het mogelijk een nog breder pakket van zorg aan te bieden. In 2008 en in 2018 heb ik mij gespecialiseerd in oro- myofunctionele therapie. In juli 2011 heb ik de master opleiding taalspecialist/ dyslexie afgerond. Later heb ik daar de basisopleiding tot kindercoach en in 2020 de opleiding sensorische informatieverwerking aan toegevoegd (zie specialisaties). Door ook ondersteuning te bieden op het gebied van coaching en zintuigelijke prikkelverwerking, zorg je ervoor dat kinderen beter in hun vel zitten. Goed in je vel zitten is de basis om goed tot leren te komen.
 
Binnen de behandeling vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de mogelijkheden en interesses van de kinderen. Dit betekent dat er zorg op maat wordt aangeboden. Dit geldt ook voor de voorkeurstaal. Behandelen kan in het Nederlands, Fries en Engels. Bij andere talen is het inzetten van een tolk mogelijk. Wat ons vak zo mooi maakt is dat wij een steentje kunnen bijdragen aan de (communicatieve) redzaamheid van kinderen en volwassenen.
 
Geen persoon is hetzelfde en dat zorgt iedere keer weer voor een uitdaging. Een uitdaging die ik met enthousiasme aanga!